top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Sting - Shape Of My Heart

Güncelleme tarihi: 5 Oca 2022



Gerçek adı "Gordon Matthew Thomas Sumner", olan İngiliz müzisyendir. Genellikle sahne ismi olan, Sting ile tanınır. Sting ismi Phoenix Jazzmen ile beraberken takılmıştır. Bir performansta siyah ve sarı çizgili bir süveter ile çıktığı için grubun lideri Gordon Solomon kendisine bal arısı gibi göründüğünü söylemiştir. Bundan sonra da lakabı Sting yani arı ığnesi olarak kalmıştır.


Ufak yaşlarda klasik piyano eğitimi alan Sting'in müzikal kariyerinde önemli isimlerden biri olan annesi aynı zamanda onun ilk öğretmeniydi. Müziğe ilgisini fark eden annesinden aldığı klasik piyano eğitimi sayesinde kazandığı müzik bursuyla aynı alanda eğitimine okullu olarak devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra Londra yollarına düşen Sting burada tanıştığı baterist Stewart Copeland ve gitarist Andy Summers ile birlikte The Police grubunu kurdu.


Solo kariyerine başlamadan önce 1970 ve 1980’li yıllarda "The Police" (1977) isimli grupta bas gitarist, besteci ve solist olarak görev almıştır. En iyi video kliplerinden biri "Desert Rose" dur.


Sting’in solo kariyeri 1982 yılında, The Police ile yollarını ayırmadan iki yıl önce başladı. The Police ile yollarını ayırdıktan sonra (1983) yükselişe geçen sanatçı daha sonra yaptığı albümlerle müzik listelerinde her zaman istikrarlı bir duruş sergiledi ve büyük bir hayran kitlesi edindi. Aynı yıl içinde "Brimstone And Treacle"da oynadı ve İngiltere' deki popülaritesini oldukça arttırdı.




3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page