top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Tracy Chapman - Fast Car



Tracy Chapman; 30 Mart 1964 doğumlu, 4 Grammy Ödülü sahibi[1], Amerikalı şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. En çok bilinen şarkıları; "Fast Car", "Talkin' Bout a Revolution", "Give Me One Reason" ve "Baby Can I Hold You Tonight" dır.


Üniversite yıllarında, Massachusetts eyaletindeki Cambridge'te sokaklarda ve kafelerde sahne alıyordu. Üniversiteden mezun olduktan sonra 1988 yılında kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkardı ve çok olumlu eleştiriler aldı.


ikinci albümü olan "Fast Car" öncelikle ABD'de ve ardından tüm dünyada liste başı oldu. Albümüyle dört Grammy Ödülü'nün yanı sıra pek çok başka müzik yarışmasında ödül aldı.


1989'da yayımlanan üçüncü albümü "Crossroads" öncekiler kadar tutulmadı.


1992'de çıkardığı "Matters of the Heart" ile artık daha sınırlı sadık bir dinleyici kitlesine hitap ediyordu.


Ancak 1995'te müzik otoritelerini şaşırtarak "New Beginning" adlı albümündeki "Give Me One Reason" şarkısıyla 1996'da En İyi Rock Şarkısı dalında bir kez daha Grammy Ödülü alarak, azalan popülaritesini yeniden doruğa çıkardı.


Daha sonra 2000'de çıkardığı "Telling Stories" adlı rock albümüyle özellikle Avrupa'da adından sıkça söz edildi.


2002'de "Let It Rain" adlı altıncı albümünü çıkardı.


2005'te "Where You Live"albümünü çıkardı ve ardından önce ABD'de ve sonra da Avrupa'da turneye çıktı.


Son olarak 2008 yılında "Our Bright Future" adlı albümü çıkarmıştır.


Chapman cinsel yönelimini asla kamuya açıklamamış olsa da yazar Alice Walker, kendisinin ve Chapman'ın 1990'ların ortalarında romantik bir ilişki içinde olduklarını belirtmiştir.




2 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page