top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Boney M. - Ma Baker



Boney M, Alman plak yapımcısı Frank Farian tarafından kurulan Avrupa-Karayipler kökenli vokal grubudur. Batı Almanya'da kurulan grubun ilk dört üyesi Jamaikalı Liz Mitchell ve Marcia Barrett, Montserratlı Maizie Williams ve Arubalı Bobby Farrell (Aralık 2010'da öldü)'dı.1976 yılında kurulan grup, 1970'lerin sonundaki disko döneminde popüler hale geldi.


Dünya genelindeki satış rakamları 100 milyonu aşan grup; "Daddy Cool", "Ma Baker", "Sunny", "Rasputin", "Mary's Boy Child – Oh My Lord" ve "Rivers of Babylon" gibi hit parçalarıyla bilinir. "Daddy Cool", Şubat 1977'de Birleşik Krallık'ta İlk 10'a girdi, ardından Nisan'da Bobby Hebb'in "Sunny"sinin yeniden çevrimi izledi. Temmuz ayında, "Ma Baker" Birleşik Krallık'ta bir numaralı sırayı kaçırdı ve "Belfast" Aralık ayında İlk On'a girdi. 1978'de Boney M., İngiltere liste tarihinin en çok satan ikinci single'ı haline gelen "Rivers of Babylon"/"Brown Girl in the Ring" ile popülaritesinin zirvesindeydi. "Rivers of Babylon" aynı zamanda Boney M.'nin ABD'de ilk 40'a giren tek şarkısıydı.


Frank Farian, 1986'da Boney M.'nin bittiğini açıkladı ancak grup o zamandan beri şu veya bu şekilde farklı kadrolarla müzik yapmaya devam etti. 2010 yılının sonlarında vefat eden Farrell dışında tüm üyeler bugün bile kendi Boney M. oluşumlarıyla performans sergilemeye devam ediyor.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page