top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Silver Convention - Fly Robin Fly



Silver Convention 3 kişiden oluşan Alman disko müzik grubudur.


Grubun yapımcıları ve söz yazarları Sylvester Levay ve Michael Kunze idi. Kunze, 1960'ların sonlarında Almanya'da protesto şarkıları yazan bir pop şarkıcısıydı. bu ezgiler ve stilden vazgeçerek, pop albümleri ve reklâmlar üretmeye başladı. Levay ise Yugoslavya'da ünlenirken, Amerikan müziği için bir tarz geliştirdi.


Linda Thompson (gerçek adı Linda Übelherr), Ramona Wulf (gerçek adı Ramona Kraft) ve Penny Mclean (gerçek adı Gertrude Wirschinger) isimli üç kadın vokalistten oluşturulan grup 1974'de "Save Me", 1975'de "Fly robin fly" isimli funk parçalar ile büyük çıkış yaptılar. Akılda kalıcı "Fly, Robin, Fly" 1975'te Billboard pop listelerinde üç hafta 1 numarada kaldı. Başlangıçta şarkının adı "Run, Rabbit, Run" idiyse de kayıt yapılmadan önce yazarlar tarafından değiştirildi. Tüm sözleri sadece altı kelimeden oluşuyordu.


1976'da ise heyecan verici bir parça olan "Get Up and Boogie" yine 3 hafta boyunca 2 numaraydı.


Daha sonra Linda Thompson gruptan ayrıldı ve yerini Amerikalı Rhonda Heath aldı.


Silver Convention 1977 yılında Londra şehrinde düzenlenen 22. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı "Telegram" adlı şarkıyla temsil ettiler ve yarışmada 8. oldular.


Daha sonra yeni bir prodüktör (John Davis) ve yeni bir şarkıcı kadrosuyla (Suzie McClosky, Rhonda Heath ve Ramona Wulf) ile Silver Convention 1978'de "Love in a Sleeper" albümüyle yeniden başarılı oldu.


Grup 1979 yılında dağılmıştır.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page