top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Diana Ross - Upside Down



Diana Ross (DT: Mart 1944), Amerikalı şarkıcı, müzik yapımcısı ve oyuncudur.


1960'larda Motown'un en başarılı grubu ve tüm zamanlarda dünyanın en çok satan kız gruplarından biri olan "Supremes" vokal grubunun baş şarkıcısı olarak ün kazandı.


1959 yılında başlayan Supremes macerasından sonra 1970'li yıllarda solo çalışmalarına başladı. 1972 yılında kendisine Oscar adaylığı getiren "Lady Sings the Blues" adlı filmde rol aldı. Yaptığı birçok albüm ve birçok şarkı haftalarca liste başında kaldı.


Ross ayrıca 1970'ler, 80'ler ve 90'larda çok sayıda "ilk on" a giren hit şarkı yayınladı. ABD'de bir numara olan "Upside Down" (1980) ve "Endless Love" (1981) single'larının yanı sıra Birleşik Krallık'ta bir numara olan "Chain Reaction" (1986) ve Birleşik Krallık'ta iki numara olan "When You You" single'larını yaptı.


Ross, 1970'den itibaren dünya çapında 75 milyondan fazla rekor satış yapan 25 stüdyo albümü, sayısız single ve derleme yayınladı.


Diana Ross, Dusty Springfield, Aretha Franklin, Martha Reeves ve Dionne Warwick ile birlikte Altmışların Beş Güçlü Pop Divası'ndan biri seçildi.


İlk evliliğinden iki kız, ikinci evliliğinden iki oğlan çocuk sahibi oldu. Oğullarından birini bir kazada yitiren Diana Ross, 2002'de alkole sığınarak tedavi gördü. Michael Jackson'ın adına "Dirty Diana" şarkısını yaptığı sanatçı, bir yıl içinde 40'ın üstünde danışman-sekreter değiştirmek gibi bazı kaprisli davranışları ve skandallarıyla hep gündemde kaldı.


Ross, Michael Jackson, Beyoncé,Madonna,Jade Thirlwall, Questlove, Ledisi ve Ting Tings gibi birçok sanatçıyı etkiledi.


Ross yirmi beşinci stüdyo albümü "Thank You" yu Kasım 2021'de yayınladı. Bu albüm COVID-19 pandemisi sırasında yazılıp kaydedildi.


Diana Ross albümleri toplamda 100 milyondan fazla satmıştır.


Duvar kağıdı çalışması ve linkler aşağıdadır.




2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page