top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Whitney Houston - I Will Always Love You




Whitney Elizabeth Houston (DT. 9 Ağustos 1963, ÖT.11 Şubat 2012), Amerikalı şarkıcıdır. Dünyanın "en çok ödül alan kadın şarkıcısı" unvanını alarak rekorlar kitabına girmiştir. (2006 itibarıyla 411 ödül) Whitney Houston, Cissy Houston gibi başarılı bir gospel şarkıcısının kızı ve Dionne Warwick gibi başarılı bir R&B şarkıcısının kuzeni olarak dünyaya geldi. Ayrıca efsane isim Aretha Franklin, vaftiz annesiydi.


Whitney Houston'un ilk hiti Teddy Pendergrass'le 1984'te yaptığı "Hold Me" isimli şarkıdır. Bu şarkı Whitney'in 1985'te çıkaracağı ilk plağının habercisi olmuştu. "Whitney Houston" albümü aynı bu single gibi çok sevilmiş ve önemli bir satış grafiği elde etmişti.Albümden çıkan "Saving all my love for you", "Greatest love of all" ve "How will i know" gibi parçalar uluslararası bir başarı elde ederken ABD listesi Billboard Hot 100'de zirveye oturmuştu.


Sadece 2 yıl sonra (1987) 2. solo albümü olan "Whitney" i çıkarmıştır. 19 milyon gibi ciddi bir satış grafiği elde eden albümden çıkan single'lar,"I wanna dance with somebody", "So emotional", "Didn't we almost have it all" ve "Where do broken hearts go"'dur. Bu albümle de Whitney Houston, ikinci Grammy'sini kucaklamıştı.


1990'da Whitney Houston, üçüncü kişisel albümü "I'm your baby tonight"ı yayımladı. 10 milyon adetlik bir satışa ulaşsa da önceki albümlerinden daha az satmıştı.


1992'de Houston, Oscar'lı aktör Kevin Costner'la "The Bodyguard" adlı filmde baş rolü paylaştı. Film büyük beğeni topladı. Ama asıl başarı, Houston'un filmden sonra çıkardığı soundtrack albümle geldi. Dünya çapında 42 milyona yakın satan soundtrack, Houston'un en büyük hitlerini barındırmaktadır. "I will always love you" teklisi başlı başına 20 milyona yakın bir satış elde etti ve kendi dalında bir rekor kırmıştı. Whitney Houston, bu albümle 3 Grammy ödülünün dışında çok sayıda ödül de kazandı.


Houston'ın sekiz yıl aradan sonra çıkardığı ilk stüdyo albümü My Love Is Your Love (1998), milyonlarca sattı ve aralarında "Heartbreak Hotel", "It's Not Right but It's Okay" ve "My Love Is Your Love" da bulunan birçok hit single üretti.


1990'larda elde ettiği başarıları 2000'lerde devam ettirdi. 2001 yılında Michael Jackson'ın solo kariyerinin başlamasının 30. yıl dönümünde Michael Jackson'ın "Wanna be startin' something" isimli şarkısını seslendirdi ve bu şarkıyla sesinin hâlâ güçlü olduğunu ispatlamıştı. 2002 stüdyo albümü "Just Whitney" pek fazla yankı oluşturmadı. Altı yıllık bir aradan sonra Houston, son stüdyo albümü "I Look to You" (2009) ile Billboard 200 listesinin zirvesine geri döndü.


11 Şubat 2012 günü, Beverly Hilton otelinde, odasındaki küvette ölü bulundu. Ölümünün; boğulma, koroner arter hastalığı ve kokain kullanımı olduğunu kamuoyuna açıklandı.


Dünyanın en güzel seslerinden biri, uyuşturucu nedeniyle erkenden dünyaya veda etmişti.


Spotify https://open.spotify.com/track/4eHbdreAnSOrDDsFfc4Fpm?si=eb6887792b3f4af6


Apple Music https://music.apple.com/tr/album/i-will-always-love-you/388151892?i=388151901&l=tr


YouTube https://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page