top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Stevie Wonder - I Just Called To Say I Love You



Stevie Wonder (Stevland Hardaway Judkins), DT. 13 Mayıs 1950, Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, müzisyendir.


1963'te "Fingertips" single'ı Wonder 13 yaşındayken, Billboard Hot 100'de bir numara oldu ve onu şimdiye kadarki en genç sanatçı yaptı. Wonder'ın başarısı 1970'lerde zirvedeydi. Onun "klasik dönemi" 1972'de Music of My Mind ve Talking Book'un piyasaya sürülmesiyle başladı; Sanatçının albümleri Innervisions (1973), Fulfillingness' First Finale (1974) ve Songs in the Key of Life (1976) ve herbiri yılın Albümü dalında Grammy Ödülü'nü kazandı.


"Ticari dönemine" ise 1980'lerde başladı; en büyük hitlerini ve en yüksek şöhretini elde etti, albüm satışlarını artırdı."Hotter than July" (1980), Wonder'ın ilk platin satan single albümü oldu. Albümde ayrıca "Master Blaster (Jammin')", "I Ain't Gonna Stand for It" ve duygusal balad "Lately" yer aldı.


1984'te Wonder'ın The Woman in Red için film müziği albümü piyasaya sürüldü. Çıkış single'ı "I Just Called to Say I Love You", hem Amerika Birleşik Devletleri'nde hem de Birleşik Krallık'ta 1 numaralı pop ve R&B hiti oldu.


1985 yılına gelindiğinde Stevie Wonder, başta Amerika olmak üzere tüm dünya için bir marka, bir efsane olmuştu.


Müzik dünyasının devleri, en büyük idolleri olarak hep onu gösterdiler. Michael Jackson'dan Tori Amos'a, Mariah Carey'den Sting'e, George Michael'dan Justin Timberlake'e kadar milyonları peşinden koşturan onlarca şarkıcı ve müzisyen, en çok etkilendikleri ve ilham aldıkları ismin Stevie Wonder olduğunu dile getirdiler.


Wonder, dünya çapında 100 milyondan fazla plak satışıyla tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biridir. 25 Grammy Ödülü ve bir Akademi Ödülü (1984 tarihli film "The Woman in Red" için; En İyi Orijinal Şarkı) kazandı.


Stevie Wonder, yaşamını Amerika Birleşik Devletleri'nin Montana eyaletinde sürdürüyor. Gözlerini açmadan bütün dünyayı, hatta daha fazlasını görüyor. Etkin bir insan hakları savunucusu, gerçek bir sanatçı… Gezegenin her yerinde simgeleşip sonsuzluğa uzanan ismi, şık giyimi ve yüzünden hiç eksik olmayan sevimli gülümsemesiyle karşımızda duruyor.



0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page