top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Eruption - One Way Ticket



Eruption, 1970'lerde ve 1980'lerde bir İngiliz disko, R&B ve soul grubuydu. En çok 1978 ve 1979'da büyük disko hitleri olan Ann Peebles'ın "I Can't Stand the Rain" ve Neil Sedaka'nın "One Way Ticket" şarkılarının cover'larıyla tanınırlar.


Grup 1969'da Birleşik Krallık'ta bir okul grubu olarak Silent Eruption adıyla kuruldu ve Karayip kökenli müzisyenlerden oluşuyordu. 1974'te grup adını Eruption olarak değiştirdi. 1975'te Precious Wilson gruba geri vokal olarak katıldı ve RCA Soul Search yarışmasını kazandılar ve ilk single'ları "Let Me Take You Back in Time" yayınlandı. Grup, Lindel Leslie'nin yerini alacak bir şarkıcı bulamayınca arka vokalist Precious Wilson baş şarkıcı oldu. Menajerleri Almanya'da birkaç konser için sözleşme imzaladı. 1977'de Almanya'da yola çıktılar ve Frank Farian (Boney M.'nin yapımcısı) için yetenek avcısı olarak çalışan Hans-Jörg Mayer tarafından keşfedildiler. Boney M'nin ilk Avrupa turnesi için destek grubu olarak sahne aldılar.


45'likleri "Come Back" ve "Party, Party" 1977'de başarılı oldu, ancak Aralık 1977'de yayınlanan "I Can't Stand the Rain" coverları uluslararası bir hit oldu.


Her iki şarkı da Aralık 1977'de yayınlanan ilk albümlerinde yer aldı. Bunu, 1978'in sonlarına doğru piyasaya sürülen "Leave a Light" adlı ikinci albümleri izledi. Albümden çıkan ilk single "Leave a Light", pek ilgi görmedi, ancak ikinci single, "One Way Ticket" onları zirveye taşıdı.


1979'da Eruption ve Boney M., 1979 Alman filmi Disco Fever'da yer aldı.


Precious Wilson aynı yıl solo kariyer yapmak için gruptan ayrıldı ve yerine şarkıcı Kim Davis geçti. Grup, üçüncü albümleri "Fight Fight Fight" ile Alman listelerinde ilk 10'a girdi. Kısa bir süre sonra Kim Davis bir beyin kanamasına yenik düştü. Yerini şarkıcı Jane Jochen aldı.


Başarı büyük ölçüde azalıyordu ve dördüncü albümleri "Our Way" deki single'lar çok az dikkat çekti. 1983'te davulcu Eric Kingsley Eruption'dan ayrıldı.


1985 yılında Eruption tamamiyle dağıldı.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page