top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

KC & The Sunshine Band - That's The Way

Güncelleme tarihi: 12 Ağu 2022



1973'te Miami'de kuruldu. Funk, R&B ve disko müziği tarzlarında parçalar üreten grubun en bilindik şarkıları arasında "That's the Way (I Like It)", "(Shake, Shake, Shake) Shake Your Booty", "I'm Your Boogie Man", "Keep It Comin' Love", "Get Down Tonight", "Give It Up" ve "Please Don't Go" yer alır. KC adını başvokalist Harry Wayne Casey'nin soyadından alan grup, isminin geri kalanını ise Günışığı Eyaleti olarak anılan kuruluş yeri Florida'dan aldı.


Grup, bir plak mağazası çalışanı olan Florida'daki TK Records'ta yarı zamanlı çalışan Harry Wayne Casey (KC) tarafından kuruldu. başlangıçta grubu KC & The Sunshine Junkanoo Band olarak adlandırdı.


İlk birkaç şarkı, "Blow Your Whistle" (Eylül 1973) ve "Sound Your Funky Horn" (Şubat 1974), single olarak yayınlandı. İlk albüm Do "It Good" 1974yılında geldi. İkinci albüm KC and the Sunshine Band ismiyle 1975'de yayınlandı. Bu albümden grubun ilk büyük ABD hiti "Get Down Tonight" geldi. 1976 albümü Part 3'ten iki tane bir numaralı single çıktı: "I'm Your Boogie Man" ve "(Shake, Shake, Shake) Shake Your Booty"... 1978'de "Who Do Ya"(Love) albümü geldi. 1979'da "Do You Wanna Go Party" yayınlandı.


1981'de Finch ve Casey arasındaki ortaklık sert bir şekilde sona erdi. Bir önceki albümün yayınlanmasından iki yıl sonra, grup yeni malzemelerle iki albüm çıkardı: "The Painter" (1981) ve "Space Cadet Solo Flight" (1981)... Bu albümler çok az başarı sağladı, ancak 1982'de "All in a Night's Wor"k albümünden "Give It Up" adlı bir parça gruba başarıyı geri getirdi. Şarkı, grubun bir sonraki albümü olan 1984'teki "KC Ten"de de yer aldı. Grup, 1985'te Casey'nin emekli olmasıyla birlikte durgunluğa düştü. 1991'de disko müziğine olan ilginin yeniden canlanması Casey'i emekliliğinden vazgeçirdi. On yıllık bir aradan sonra 1993 yılında "Oh Yeah!" albümü piyasaya sürüldü. Daha sonra 2001 ve 2007'de grup "I'll Be There For You" ve "Yummy" isimli albümlerini çıkardı.


Yıl 2022 ve KC ve Sunshine Band şu anda 1 ülkede tur yapıyor ve yaklaşan 27 konseri daha var.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Комментарии


bottom of page