top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Vaya Con Dios - Nah Neh Nah



Vaya con dios Belçikalı bir müzik grubudur, genel tarzları soft jazz'dır. 1986'da Dani Klein, Dirk Schoufs ve Willy Lambregt tarafından kuruldu Dirk'in yerini daha sonra Jean-Michel Gielen aldı.


1988'de ilk albümleri "Vaya Con Dios" u yayınladılar.


İlk single'ları "Just a Friend of Mine", Latin esintileri taşıyordu ve Fransa'da 300.000'den fazla plak satarak bir hit oldu. Willy Lambregt gruptan ayrıldı ve yerine Jean-Michel Gielen geçti.


1990 yılında ise ikinci albümleri "Night Owl" geldi. Bu albüm ile uluslararası üne kavuştular.


"Just a friend of my" Fransa'da hit oldu., "What's a woman" 1990'da Hollanda'da bir numara oldu. "Nah neh nah" 1990'da Milk & Sugar tarafından yeniden düzenlendi.


1991'de Dani Klein ve Dirk Schoufs yollarını ayırmaya karar verdiler. Aynı yıl Schoufs, AIDS'in ağırlaştırdığı bir hastalıktan öldü. Eroin bağımlılığı nedeniyle HIV kapmıştı. O zamandan beri grup, Klein ve bir grup başka müzisyenden oluşuyor. Grubun müzik ve beste tarzı bile değişti.


1992 yılında, "Time Flies" albümü piyasaya çıktı. Tam üç sene sonra 1995'de "Roots and Wings albümü geldi.


"Vaya con Dios", Dani'nin müzik işinden ayrıldığı 1996 yılına kadar Avrupa'nın büyük bir bölümünde, özellikle Fransa, Almanya ve İskandinavya'da popülerlik kazandı.


Dani, 1999'da Purple Prose grubunda şarkıcı olarak geri döndü. Vaya con Dios, 2004 yılında bağımsız bir şirketten "The Promise" adlı yeni bir albümle geri döndü.


2006'da, Brüksel akustik konserinin bir DVD'si ve Danu ile bir röportaj gibi bazı ekstralar ve bazı fotoğraflarla en büyük hit albümü "The Ultimate Collection" yayınlandı. "Pauvre Diable" ilk single'dı.


Ekim 2009'da 'Comme On Est Venu' albümü yayınlandı. Bu kez albümdeki tüm şarkılar Fransızcaydı.


Dani Klein, Ekim 2022'de yeni bir albümle "What's a woman?" ile tekrar geri döndü. Albüm hakkında şunları söylüyor :


"Birkaç yıldır emekli bir yerde sakin bir hayat yaşıyordum ve artık performans göstermediğim için çok mutluydum. Tekrar seyirci için şarkı söylemek gibi bir arzum yoktu ve her zaman yaptığım gibi farkında olmadan sadece kendim için şarkı söyledim. Ardından Covid salgını geldi. Brüksel'deki apartman daireme hapsolmuş, yıllardır biriktirdiğim her şeyi ayıklamaya ve işe yaramaz olanları atmaya başlamıştım. Tam o sırada, 'The Promise' yayınlandığında menajerim olan eski bir arkadaşım olan Théo Linder benimle temasa geçti ve bu albümün kaydına karar verdik."


Vaya con Dios 7 milyondan fazla albüm ve 3 milyondan fazla single sattı.



8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page