top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Barış Akarsu - Kimdir O?



Barış Akarsu (DT. 29 Haziran 1979, ÖT. 4 Temmuz 2007), Türk şarkıcı ve oyuncudur.


Barış Akarsu, Amasra, Bartın'da dünyaya geldi. Okul hayatına Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda başladı ve ardından ortaokul öğrenimini bitirdi. Ortaokuldan sonra Amasra Lisesi'ne gitti ve burada lise öğrenimini de tamamladı. Liseyi bitirmesinin ardından müzisyenliğin yanında animatörlük de yaparak Antalya'da yaşamaya başladı. Sonrasında Karadeniz Ereğli'ye yerleşti ve buradaki barlarda müzisyen olarak çaldı. 2004 yılında profesyonel anlamda müzik yapmak için arkadaşlarının ısrarı üzerine atv'de yayımlanan "Akademi Türkiye" adlı yarışmaya katıldı. Uzun süre yer aldığı yarışmada Haluk Levent ve Deniz Arcak gibi birçok isimle düet yaptı.Rock ve Anadolu rock tarzında şarkılar seslendirdi. Seslendirdiği şarkılar oldukça beğenildi. Yarışmada birinci oldu. Ancak yarışma finalinin iptalinden dolayı büyük ödülden yararlanamadı. Yine de bir şekilde işler istediği gibi gitti ve hep hayalini kurduğu albümü için çalışmalara başladı. Dört buçuk ay kadar süren çalışmalarının ardından, "Islak Islak" adını verdiği albümünü 2004 yılında çıkardı. Albüm yayımlandıktan bir hafta sonra Barış Akarsu, Beyoğlu'nda yer alan Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde bir tanıtım konseri gerçekleştirdi. Bu konsere yoğun bir ilgi vardı.


Albümde "Islak Islak" şarkısının yanı sıra, "Mavi", "Kimdir O" ki üçüncü klibini bu parçaya çekti, şarkının sözleri ve video klibi o dönemde büyük yankı uyandırdı. "Gel Gör Beni Aşk Neyledi", "Bir Kasaba Akşamı" ve "Amasra" gibi şarkılar da oldukça beğenilmiş ve bu şarkılara da video klipler çekilmiştir. Rock ve Anadolu rock tarzında olan bu albüm oldukça beğenildi ve bu albümü sayesinde Türkiye çapında daha çok tanınmaya başladı.


2006 yılının başlarında ikinci albümünün hazırlıklarına başladı. Bu albümde toplam on iki şarkı bulunuyordu. "Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek" adını verdiği albümü, 2006 yılında yayımlandı.Albümde yer alan "Ben" ve "Yeter Be" adlı şarkıların söz ve müziği Barış Akarsu'ya aitti.


Albüm çıktıktan kısa bir süre sonra 2006-2007 yılları arasında Star TV'de yayımlanan "Yalancı Yarim" adlı dizinin başrolünde Merve Sevi ile birlikte oynamaya başladı. "Yaz Demedim" adlı şarkısının klibini bu dizinin çekimlerinde gerçekleştirdi. Ayrıca dizi için birkaç şarkı daha yaptı. 9 Mayıs 2007'de, İstanbul Gösteri Merkezi'nde, Kral TV tarafından düzenlenen 13. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreni'nde En İyi Rock Sanatçısı Ödülü'nün sahibi oldu. Dizi çekimleri ve konserler devam ederken 28. yaş günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı, saat 22:30 civarında, Muğla ilinin Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavşağı'nda bir trafik kazası geçirdi. Barış Akarsu hastaneye kalbi durmuş olarak getirildi ve acil serviste kalbi yeniden çalıştırıldı. Barış Akarsu'nun kaldırıldığı hastaneye binlerce kişi bir anda büyük umutlarla akın etti, fakat yoğun bakımda olduğu için hayati tehlikesi sürüyordu. Nitekim beş gün yoğun bakımda kalmasının ardından, 4 Temmuz 2007 günü hayata veda etti. Genç yaşta hayata gözlerini yuman Akarsu, Amasra'da toprağa verildi.


Hayatını kaybetmesiyle birlikte müzik camiası büyük bir şoka uğradı ve genç yaşta ölen Barış Akarsu'nun cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Barış Akarsu'nun ölümünün ardından oynadığı dizinin yeni sezonunun çekilmemesi kararı alınarak dizi yayından kaldırıldı. Ölümünden beş ay sonra, daha önce kayıt aldığı ve oynadığı dizide seslendirdiği şarkılardan oluşan, düzenleme bir albüm yapıldı. "Ayrılık Zamansız Gelir" adı verilen bu albümde on iki şarkı yer aldı. Albümde yer alan "Resimdeki Gözyaşları", "Bir Sevmek Bin Defa Ölmek Demekmiş" ve "Sevdim Seni Bir Kere" gibi cover şarkılar çok beğenildi. Leman Sam'ın 1992 yılında çıkardığı Ayak Sesleri adlı albümünde bulunan "Rüzgar" adlı şarkı, Barış Akarsu'nun bu albümünde de yer aldı ve albümden sadece bu parça kliplendirildi. 2008 yılının en çok dinlenen albümlerinden biri oldu. Ayrıca albümde Barış Akarsu'nun canlı performanslarının ve kliplerinin yer aldığı bir DVD de vardı.


Kendisinin hayat hikâyesini konu alan Barış Akarsu "Merhaba" filmi, 18 Kasım 2022 tarihinde vizyona girmiştir.



7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page