top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Vanessa Paradis - Joe Le Taxi



Vanessa Chantal Paradis (DT. Aralık 1972), Fransız oyuncu, müzisyen ve mankendir.


Paradis, on dört yaşındayken dünya çapında başarı kazanan şarkısı "Joe le taxi" ile ünlenmiştir. 1991 yılından beri de Chanel markasının mankenliğini yapmaktadır. 1998 yılında üçüncü evliliğini Amerikalı oyuncu Johnny Depp ile yapan sanatçının, bu evliğinden Lily-Rose ve Jack adlı iki çocuğu olmuştur. Çift, 2012'de boşanana kadar Fransa'nın güneyinde yaşamaktaydı. Evlilikleri boyunca Johnny Depp, Paradis'in bazı şarkılarını yazmış, kayıtlarında gitar çalmış, kliplerini yönetmiş, albüm kapaklarını tasarlamıştır.


Kız kardeşi, Alysson Paradis, de kendisi gibi oyunculuk yapmaktadır.


Paradis ilk single'ı "La Magie des surprises-parties"i 1983'te kaydetti ve 1985'te bir İtalyan festivalinde seslendirdi. Bir hit olmasa da uluslararası üne kavuşmasını sağlayan şarkı "Joe le taxi"nin yolunu açtı. ", 1987'de 14 yaşındayken. 11 hafta boyunca Fransa'da bir numaraydı ve alışılmadık bir şekilde Fransızca söylenen bir şarkı olarak Birleşik Krallık'ta piyasaya çıktı ve üç numaraya ulaştı.


1992'de Paradis, o sırada çıktığı Lenny Kravitz ile çalışmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. Paradis, şu anda akıcı olarak konuştuğu bir dil olan İngilizce'de yeni bir albüm üzerinde çalışmaya başladı. Yazan ve yapımcılığını Kravitz'in üstlendiği Vanessa Paradis adlı albüm, Fransa listelerinde bir numara oldu ve kısa süreliğine İngiltere listelerinde yer aldı.


1997'de Paradis, Alain Delon ve Jean-Paul Belmondo ile birlikte "Une şans sur deux" filminde oynadı.


Paradis, 2007'de İngiltere'de 11 Aralık'ta piyasaya sürülen "Divinidylle" isimli yeni bir albüm yayınladı.


Paradis, Kasım 2010'da "Une nuit à Versailles" adlı bir akustik albüm çıkardı. Ayrıca 2010'da 1987'den 2007'ye kadar nadir canlı performanslarını ve röportajlarını biraraya topladığı "Anthologie" adlı bir DVD seti yayınladı.


Mayıs 2013'te Paradis, Fransız şarkıcı ve yapımcı Benjamin Biolay tarafından üretilen çift LP olan Love Songs adlı yeni bir albüm çıkardı.


2016'da Paradis, kızı Lily-Rose ile birlikte bir tarih öğretmeni olarak rol aldığı "Yoga Hosers"da rol aldı.




3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page