top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Barbra Streisand - Woman In Love



Barbara Joan "Barbra" Streisand (DT. 24 Nisan 1942), Amerikalı besteci, şarkıcı, oyuncu, yönetmen, senarist, prodüktördür. Güçlü ve tutkulu sesiyle ve söylediği romantik şarkılarla da tanınan oyuncu, Gerçekte Barbara olan adını, 'kimseye benzememesi için' Barbra olarak değiştirmiştir.

1963 yılında çıkardığı ilk albümü "The Barbra Streisand Album" ile müzik dünyasına adımını attı.

1964 yılında hem Funny Girl (Komik Kız) müzikalinde Fanny Brice rolünü alarak, hem de liste başı şarkısı "People" ile asıl çıkışını gerçekleştirdi.

1967 yılında New York Central Park'ta 100.000 kişiye verdiği halk konserinde şarkısının sözlerini unutunca sahne korkusu yaşamaya başladı ve 90'lı yıllara kadar halk konseri veremedi.

1976 yılında A Star Is Born (Bir Yıldız Doğuyor) adlı filmle yeniden konuşulmayı başaran Streisand, bu film için bestelediği Evergreen şarkısıyla ikinci Akademi Ödülü'nü kucakladı.

1980 yılında Barry Gibb ile çıkardığı Guilty isimli albümü ayrıca diskografisinde en çok satış yapan albümü olarak da yer alıyor. Barry Gibb'in yazıp yapımcılığını üstlendiği ve 1 numaralı hit "Woman in Love" adlı şarkısı bu albümün en büyük başarısıydı.

1994 yılında 27 yıllık bir aradan sonra, Streisand konser sahnesine geri döndü.

1995 yılında Barbra Streisand; The Concert adlı müzik programıyla iki Emmy ödülü daha aldı. Evergreen adlı şarkısıyla Akademi Ödülü'nü kazanan 'ilk kadın besteci' oldu.

1997 yılında Higher Ground isimli albümüyle listelerde yeniden bir numara olan Streisand, bu albümünde Celine Dion'la da düet yaptı.

1999'da "A Love Like Ours" adlı stüdyo albümü yayınlandı.

The Movie Album, 2003'te çıktı.

2005'te Streisand'ı Barry Gibb ile yeniden bir araya getiren yeni bir albüm olan "Guilty Pleasures" geldi.

2009 yılında Love Is the Answer,

2011'de What Matters Most albümlerini çıkardı.

2012'de yeni bir albümünü duyurdu: Release Me.

2014'te, Stevie Wonder, Billy Joel ve John Legend gibi bir dizi ünlü erkek sanatçının düetlerinden oluşan bir albüm olan "Partners" ile devam etti.

Streisand, dünya çapında yaklaşık 250 milyon plak sattı. Düzinelerce altın ve platin ödüllü albüm yaratmasıyla tanınır ve tüm zamanların en çok satan kadın sanatçısı olarak kabul edilir. 40 yılı aşkın süredir kariyerine devam ediyor.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page