top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Mariah Carey - My All



Mariah Carey (DT. 27 Mart 1969) Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, yapımcı, oyuncudur.


1990 yılında Columbia Records'a imza attıktan sonra arka arkaya on bir hafta boyunca ABD Billboard 200 listesinde bir numarada kalan, kendi adını taşıyan çıkış albümünü yayınlamasından sonra ünlendi. 1991'de "Emotions" ve 1993'de "Music Box" albümlerini yayınladı. "Music Box" ile tüm listeleri altüst etti ve bu albümle 32 milyon satış yaparak ulaşılması güç bir rekora imza attı.


1995'te Carey "Daydream" isimli albümünü piyasaya sürdü. Albümden önce single olarak piyasaya sürülen Fantasy isimli şarkısı listelere 1 numaradan giriş yaptı. Fantasy, Carey'nin listelere 1 numaradan giriş yapan ilk single'ı dır. 1997'de "Butterfly albümü yayınlandı ve albümden "Honey" adlı parçası ABD listelerine 1 numaradan giriş yaptı.


Carey 1999'da "Rainbow" albümünü piyasaya sürdü. Albüm, eleştirmenlerce Carey'nin önceki albümlerine göre zayıf bulunmasına rağmen ticari olarak iyi bir başarı sağladı. Bu albümden çıkan 1 numara single'lar ise "Heartbreaker" ve "Thank God I Found You" oldu.


2001'de "Glitter" 2002'de ise "köklere dönüş" sloganıyla 9. albümü "Charmbracelet"ı yayımladı. Her ikisi de pek başarılı olamadı.


2005 yılında çıkardığı "The Emancipation of Mimi" albümüyle eski parlak günlerine geri döndü. Eleştirmenlerce de başarılı bulunan albüm dünya çapında yaklaşık 10 milyonluk bir satış gerçekleştirdi.


Carey uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve yılın en çok beklenen albümlerinden biri olan 11. stüdyo albümüne E=MC² adını verdi ve albüm Nisan 2008'de yayınlandı. Mariah Carey E=MC² albümünü kapadıktan sonra yeni albüm için sıkı çalışmalara başladı ve 29 Eylül 2009'da çıkan "Memoirs of an Imperfect Angel" albümünü tamamladı. Albümden ilk tekli olarak "Obsessed" çıktı.


On dördüncü stüdyo albümünün çalışmalarının devam ettiği haberlerinden sonra 6 Mayıs 2013'te yeni albümün ilk single'ı "Beautiful" piyasaya çıktı. 2. single "The Art of Letting Go" oldu. "You're Mine (Eternal)" şarkısının yayınlanmasında sonra ise albüm "Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse" adıyla Mayıs 2014 tarihinde yayınlandı.


Carey, 16 Kasım 2018'de "Caution" isimli albümünü yayınladı


2 Ekim 2020'de Carey, kariyerinin çeşitli aşamalarında kaydettiği nadir ve yayınlanmamış şarkıları içeren The Rarities adlı bir derleme albüm çıkardı.


Mariah Carey'e 2001 yılında "bipolar" teşhisi kondu ve başlangıçta o bu teşhisi gizli tuttu. 2018 yılında ise bundan bahsetmeye başladı.


Carey, birbirini izleyen on bir yılın, her yılında bir numara olan single çıkarmayı başarmış bir sanatçıdır. Billboard Hot 100 listesinde #1 numaraya ulaşan toplam 19 şarkıya sahip olan Carey, bir solo sanatçı, bir kadın söz yazarı ve bir kadın yapımcı tarafından en fazla #1 numaralı single'a sahip olma rekorunu elinde tutuyor.


Duvar kağıdı çalışması ve linkler aşağıdadır.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentarer


bottom of page