top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Bee Gees - How Deep Is Your Love



Bee Gees, 1960'larda soft rock, 1970'lerde disko müzikte büyük sükse yapmış, müzik dünyasının gelmiş geçmiş en başarılı gruplarından biri kabul edilen, İngiltere doğumlu, Avustralya'da büyümüş, ABD'de üne kavuşmuş Barry, Robin ve Maurice isimli üç kardeşten oluşan bir müzik grubudur.


1966'da ilk yayınladıkları single (45'lik) "Spicks and Specs" idi. Bee Gees'in bir sonraki single' ı "To Love Somebody" oldu. Daha sonra onu "Holiday" izledi.


ilk stüdyo albümleri "Bee Gees 1st", 1967 yılında ABD'de 7, İngiltere'de 8 numarada zirveye ulaştı.


Şubat 1968'de "Horizontal" isimli ikinci albümlerini yayınladılar ve grubun Birleşik Krallık'ta 1 numara olan ilk single'ı "Massachusetts" oldu. Daha sonra yayınlanan "I've Gotta Get a Message to You" Birleşik Krallık'ta 1 Numaraya oturan ikinci single oldu. ve "I've Start a Joke" ABD'de 6 numaraya yerleşti. 1968 sonlarında yayınlanan grubun üçüncü albümü "Idea" Birleşik Krallık'ta 4 numaraya ulaştı ve ABD'de ilk 20 albümün içine girdi.


1969'da "Odessa" isimli ikili albümülerini yayınladılar. Robin gruptan ayrılarak solo kariyerine devam ederken, Barry, Maurice ve Petersen, Bee Gees'in bir sonraki albümleri olan "Cucumber Castle" ı kaydetmeye devam ettiler. 1970'de albümü yayınladılar fakat bu albüm pek tutmadı. 21 Ağustos 1970'te, yeniden bir araya gelmelerinden sonra Barry, tekrar "birarada olduklarını ve bir daha asla ayrılmayacaklarını" açıkladı.


Dokuzuncu albümleri Trafalgar, 1971'in sonlarında piyasaya çıktı ve "How Can You On A Broken Heart" single'ı ABD listelerinde 1 numaraya ulaşan ilk albümleri oldu.


1975'te "Main Course" albümleri yayınlandı.1968'deki "Idea" dan bu yana ABD'de en iyi 10 single' a sahip ilk Bee Gees albümüydü.


Eylül 1976'da yayımlanan bir sonraki albüm, "Children of the World" 0ldu.


Daha sonra "Saturday Night Fever" filmiyle birlikte büyük bir yükselişe başladılar. Bee Gees'in üç single'ı, "How Deep Is Your Love", "Stayin' Alive" ve "Night Fever" diskonun en popüler dönemini başlatarak dünyanın birçok ülkesinde liste başı oldu. 1978'de Bee Gees, Beatles'tan bu yana ilk kez "Night Fever" ve "Stayin' Alive" ile ABD listelerinde ilk iki sırada yer aldı. Bee Gees, iki yıl boyunca Saturday Night Fever için beş Grammy Ödülü kazandı. "How deep is your love" ise en iyi pop performası ödülü aldı.


Saturday Night Fever' ın devamı "Spirits Have Flown" albümüydü. hedefi vuran üç parça daha çıktı: "Too Much Heaven", "Tragedy" ve "Love You Inside Out" (1979) Devamında "Too Much Heaven" geldi.


Bee Gees'in ezici başarısı disko balonuyla birlikte yükseldi ve sonrasında düştü.


Mart 1980'de Barry Gibb, Barbra Streisand ile Guilty albümünde çalıştı. Barry ayrıca Streisand ile albümün kapağında yer aldı ve onunla iki parçada düet yaptı. "Woman in Love", "Guilty" ve "What Kind of Fool" en başarılı parçalardı.


Bee Gees, 1983'te "Saturday Night Fever" ın devamı olan "Staying Alive" ın film müziği ile daha büyük bir başarı elde etti.


The Bee Gees, 1987'de "E.S.P" albümünü çıkardı. 2 milyonun üzerinde kopya sattı. Albüm, altı yıl sonraki ilk albümleriydi.


10 Mart 1988'de küçük erkek kardeş Andy Gibb 30 yaşında, kalp kası iltihabı (miyokardit) sonucu öldü. Grup üyelerinden Maurice Gibb, bağırsak düğümlenmesi nedeniyle acil cerrahi müdahaleyi beklerken, 53 yaşında (12 Ocak 2003) beklenmedik bir şekilde kalp krizinden öldü. Robin Gibb ise karaciğer kanseri nedeniyle uzun bir süre sağlıksız yaşadıktan sonra 62 yaşında, Mayıs 2012'de vefat etti ve Barry'yi grubun hayatta kalan tek üyesi olarak bıraktı.


Bee Gees yedi kez Grammy Ödülü kazanmış, albüm ve single satışları 225 milyonu geçmiş ve en çok satanlar listesine girmiştir. Bee Gees, Billboard listelerinde Beatles ve Supremes'in ardından üçüncü en başarılı gruptur.


Duvar kağıdı çalışması ve linkler aşağıdadır.




1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ความคิดเห็น


bottom of page