top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

The Carpenters - Top Of The World




The Carpenters, Karen (DT. 2 Mart 1950 - ÖT. 4 Şubat 1983) ve Richard Carpenter (DT. 15 Ekim 1946) adlı iki kardeş tarafından oluşturulan, pop ve soft rock tarzı müzikler yapmış olan ikili. Yaptıkları albüm satışları 100 milyonu aştığı için en çok satan müzisyenler listesinde yer almaktadırlar. The Carpenters, çok sayıda single ve birkaç televizyon spesiyaliyle birlikte 10 albüm kaydetmiştir.


İlk hitleri 1970 de yayınlanan "Close To You". İkinci hitleri ise "We've Only Just Begun" oldu.


1971 yılında "carpenters" albümü yayınladı. Bu albümde özel dizayn edilmiş bir logo kullanıldı ve ondan sonraki tüm albümlerde de bu logo yer aldı. Billboard'un pop albüm listesinde 2 numaraya yükseldi. Grammy Ödülü kazandı.


1972'de yayınlanan "A Song for You" grubun dördüncü albümü oldu. Bu albümdeki "Top Of The Worlds" ayrıca single olarak yayınlandı ve Billboard'da yine birinci sıraya oturdu.


Bir sonraki albümleri 1973'de yayınlanan "Now & Then" oldu. Albümde hit olan "This Masquerade" ve "Yesterday Once More" da vardı.


1975'te, "Horizon" adlı albümleri yayınlandı. The Carpenters "Please Mr. Postman"ın ile yine hit oldu ve bu şarkı ikilinin üçüncü ve son 1 numaralı pop single'ı oldu.


Bir sonraki albümleri A Kind of Hush 11 Haziran 1976'da yayınlandı.


1977 albümü "Passage", diğer müzik türlerine girme girişimini işaret ediyordu. Jazz füzyonu "B'wana She No Home", calypso "Man Smart, Woman Smarter" ve orkestral baladry "I Just Fall in Love Again", "Two Sides") hitlerini içeriyordu.


16 Haziran 1981'de Carpenters, ikili olarak çıkaracakları son LP'yi "Made in America"yı yayınladı.


1 Şubat 1983'te Karen ve Richard akşam yemeği için bir araya geldiler ve Carpenters için turneye dönüş de dahil olmak üzere gelecek planlarını tartıştılar. 3 Şubat'ta Karen anne babasını ziyaret etti. Ertesi sabah, annesi onu bir gömme dolabın zemininde tepkisiz yatarken buldu ve hastaneye kaldırıldı. Richard ve ailesi 20 dakika bekleme odasında kaldıktan sonra bir doktor içeri girdi ve onlara Karen'ın öldüğünü söyledi.


Böylece Ortak kariyerleri 1983'te Karen'ın anoreksiya komplikasyonlarının yol açtığı kalp yetmezliğinden ölmesiyle sona erdi.


Duvar kağıdı çalışması ve linkler aşağıdadır.




1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page