top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Levent Yüksel - Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk

Güncelleme tarihi: 12 Ağu 2022



Levent Uğur Yüksel veya bilinen adıyla Levent Yüksel (DT. 21 Ekim 1964), Türk şarkıcı ve müzisyen.


Sanatçı, askerliğini yaptıktan sonra bir gece kulübü orkestrasında Fatih Erkoç ve 1990 ile 1996 yılları arasında evli olduğu Sertab Erener'le birlikte 2 sene çalışmıştır. Çalışmalarını sürdüren Yüksel, Aykut Gürel aracılığıyla Sezen Aksu'yla tanışmıştır. 1996 da Sertab Erener'den boşanan Levent Yüksel 2020 yılında Özlem Öztürk ile ikinci evliliğini yapmııştır.


Vokal ve müzisyenlik çalışmalarıyla oldukça deneyim kazanan sanatçı, ilk albümü Med Cezir'i 1993 yılının Mayıs ayında çıkardı. Sezen Aksu’nun prodüktörlüğünde yayınlanan albümde Erdem Sökmen ve kendisinin yaptığı iki parça dışındaki tüm düzenlemeler Uzay Heparı’ya aitti. “Tuana”, “Medcezir”, ve “Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk” adlı parçalar eleştirmenler tarafından beğenilirken albüm 1990’ların klasikleri arasına girdi. Sezen aksu ve Onno Tunç'tan bu albüm ilk teklif edildiğinde, Levent Yüksel “Paranıza yazık. Siz bana albüm yapmayın, o parayı verin ben yurt dışında tonmaister’lik okuyup geleyim.” demiştir.


1996 yılında kariyerinde ikinci stüdyo albümü olan Levent Yüksel'in 2. CD'si'ni çıkarmıştır. 1997 yılının Temmuz ayında çıkardığı "Bi'Daha" teklisi o yılın en çok satan teklisi olmuştur.


1998'in Nisan ayında ise "Adı Menekşe" albümünü çıkarmıştır.


2000 yılı Ekim ayında 15 şarkıdan oluşan "Aşkla" albümünü çıkararak yoluna devam eden sanatçı, 27 Mayıs 2004 tarihinde "Uslanmadım" albümünü yayımlamış ve bu albümde Orhan Gencebay'ın şarkısı "Yarabbim"'i yeniden seslendirmiştir.


Kadın sanatçıların seslendirmiş olduğu eski şarkıları yorumladığı 26 Mart 2006 tarihinde çıkardığı Kadın Şarkıları albümü Yüksel'in toplamda yedinci albüm çalışması olmuştur.


2008 yılında Sıfır Km adlı grubuyla yine "Sıfır Km" adında bir albüm yayınlamıştır.


2012 yılında "Topyekün" ve 2017 yılında "Hayatıma Dokunan Şarkılar" adıyla yayınlanmış iki albümü daha vardır.




1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page