top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Vicky Leandros - Aprés Toi

Güncelleme tarihi: 12 Ağu 2022



Vasiliki Papathanasiou (23 Ağustos 1949 doğumlu), yaygın olarak kullanılan adı Vicky Leandros, Almanya'da yaşayan Yunanlı asıllı bir şarkıcıdır. Şarkıcı, müzisyen ve besteci Leandros Papathanasiou'nun (Leandros ve Mario Panas olarak da bilinir) kızıdır.


1965 yılında ilk single'ı "Messer, Gabel, Schere, Licht"i çıkardı. 1967'de Eurovision Şarkı Yarışması'nda Lüksemburg adına "L'amour est bleu" adlı şarkıyla şarkı söylemesi için teklif aldı. Dördüncü sırada bitirdi ama şarkı, yılın dünya çapındaki en büyük hitlerinden biri oldu.

1972'de Eurovision'da Lüksemburg'u ikinci kez temsil etti ve yarışmayı "Après Toi" adlı şarkıyla kazandı. İngilizce'ye "Come What May" olarak çevrildi, aynı zamanda Birleşik Krallık'ta bir hit oldu ve Birleşik Krallık Tekli Listesinde 2 numaraya ulaştı. Şarkı Avustralya'da 23 numaraya kadar yükseldi. Dünya çapında altı milyonun üzerinde kopya sattı ve altın bir disk kazandı.


1975'te "Across the Water" başlıklı albümü kaydetti.


1981'de Demis Roussos, Johnny Hallyday ve ABD'li yıldız David Soul ile Birleşmiş Milletler Yardımı için düetlerini içeren "Love is Alive" albümünü kaydetti.


1983'te, popüler şarkısı ve hala konserlerde sıklıkla söylenen "Grüße an Sarah" adlı single'ı içeren "Vicky" albümü çıktı.


1985'te çıkardığı "Eine Nacht in Griechenland Leandros" adlı albümünün ardından özel hayatına yoğunlaşmak için tekrar müziğe ara verdi.


Bir sonraki albümü 1988'de "Ich bin ich" adıyla yayınlandı.


1989'da Yunanistan'daki müzik kariyerine geri döndü ve geri dönüş albümü "Piretos tou Erota" ile listelere girdi.


1990'da Leandros, "Apres Toi"nin yeni bir versiyonunu da içeren "Starkes Gefühl" (Strong Feeling) albümünü çıkardı.


2000 yılında Leandros kendi plaklarını üretmeye başladı. "Jetzt / Now" albümü bir başarıydı ve kendi besteleri ile övgüler aldı.


2003 yılında Theodorakis gözetiminde Kamerata Orkestrası eşliğinde Mikis Theodorakis'in şarkılarıyla "Tragoudi Alliotiko" adlı yeni bir albüm kaydetti. Albüm Almanya, Orta Avrupa ve Yunanistan'da başarılı oldu.


Leandros, Mart 2009'da "Möge der Himmel" adlı bir CD yayınladı. Bu albüm, biraz R&B tadı, hip hop ve rap ile birleştirilmiş ruh öğeleri içeriyordu. Yön değişikliği manşet oldu ve albüm karışık eleştiriler aldı.


2015 yılında Ariola (Sony) etiketiyle “Ich weiss, dass ich nichts weiss” başlıklı yeni bir stüdyo albümü yayınlandı.


Halen Almanya'da yaşantısına devam etmektedir.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page