top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Laura Branigan - Self Control


Laura Ann Branigan (DT. 3 Temmuz 1952 – ÖT. 26 Ağustos 2004), Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve aktristir.

Şarkıcı 1970'li yılların ikinci yarısında ünlü yorumcu Leonard Cohen’in vokalisti olarak dünya turnesine katılma fırsatı yakaladı. Bu turne sırasında Amerika'nın en önemli prodüktörlerinden biri olan Atlantic Records'un sahibi ve kurucusu olan Ahmet Ertegün, sanatçının güçlü sesinden çok etkilendi ve albüm teklifinde bulundu. Ancak o dönemde başka bir yapımcıyla anlaşması olduğu için Branigan'ın Ertegün'le işbirliği ileri bir tarihe ertelendi.


1982 yılında Atlantic Records'tan çıkan ilk albüm müzik marketlerdeki yerini aldı. "Branigan" adını taşıyan albümün çıkış şarkısı İtalyan müzisyen Umberto Tozzi’nin ünlü çalışması Gloria'nın yeniden yorumlanmış versiyonuydu.


Bir yıl sonra yani 1983'te dinleyiciyle buluşan ikinci albüm "Branigan 2" oldu.


Laura Branigan'ı unutulmaz yapan albümler seksenli yıllarda dinleyiciyle buluştu. "Self Control" (1984), "Hold Me" (1985) ve "Touch" (1987) isimli çalışmalar büyük ses getirdi. Ancak şarkıcı en çok, uluslararası müzik dünyasında büyük başarı kazanan hiti "Self Control" ile anıldı.


Kendisini müziğe saplantılı olarak nitelendiren şarkıcı, konser vermenin ruhu için çok önemli olduğunu şu şekilde dile getirdi : "Sahnedeyken, seyirci sizin bir yarınız oluyor; bu da sizin bir müzisyen olarak yakalayabileceğiniz en yüksek noktadır; inanılmaz bir duygu. Neresi olursa olsun bu benim için böyle; işte bu yüzden müzik evrensel bir dildir."


1980'li yıllar sona erdikten sonra eski popülaritesi azalmaya başlayan Branigan, 1999 yılında Gloria’nın yeni bir versiyonuyla yeniden dinleyici karşısına çıktı. Kendisiyle yapılan bir röportajda bu çalışmayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı : "Başlangıçta tek isteğim kendimi ve duygularımı sesimle ifade etmekti. Beni ilgilendiren tek şey buydu. Ancak, yıllar geçtikçe müzik çalışmaları için pek çok unsurun gerekliliğini öğrendim. Artık bu işte piştiğimi düşünüyorum. Biliyorum ki kariyerimin en iyi işini çıkardım ve geleceğe bakıyorum."


1990 yılında "Laura Branigan" ve 1993 yılında da "Over My Heart" adlı albümleri piyasaya sürüldü.


Sonraki yıllarda yeni projeleri hayranları tarafından sabırsızlıkla beklenirken Laura Branigan 26 Ağustos 2004 tarihinde uykusunda geçirdiği beyin kanamasıyla hayata gözlerini yumdu.




2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page