top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Mirkelam - Her Gece




Fergan Mirkelam (DT. 20 Mayıs 1966), Türk şarkıcı, söz yazarı, bestecidir.


Urfa, Birecik kökenli bir aileye mensup babası Nazım Mirkelam, avukattır. Ut ve piyano çalar. "Gül ağacı değilem, her gelene eğilem" şarkısının bestecisi İzmir milletvekilliği ve senatörlük yapmış Necip Mirkelamoğlu da Mirkelam ailesindeki müzisyenlerdendir.


İlkokulu İstanbul'da Çapa İlkokulu'nda, ortaokulu Özel Kalamış Lisesi'nde, liseyi de Fenerbahçe Lisesi'nde okur. Beste yapmaya ortaokulda, şarkı söylemeye Saint Joseph Lisesi'nin orkestrasında başlar. 1984'te Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümüne girer ve 1990 yılında mezun olur.


1986 yılında Kayahan Açar'la Eurovision Türkiye elemelerine katıldı. Emel-Erdal ikilisinin albümünde “Alaturka Benim Canım” adlı şarkısıyla, Burak Kut'un albümünde üç şarkısıyla yer aldı. Aralarında Nazan Öncel'in de bulunduğu birkaç sanatçıya geri vokal yaptı.


19 Mayıs 1995'te, Kayahan'la birlikte Cem Özer'in programına konuk olduktan sonra koşan adam olarak girer gündeme. Umur Turagay'ın klibi, Serra d'Autry'nin yarattığı imaj ve İskender Paydaş'ın düzenlemesiyle Her Gece, daha albüm çıkmadan bir gecede dillere dolanır. 31 Mayıs 1995 tarihinde çıkardığı albümü ile çok iyi bir satış grafiği yakalar. Kendi adını taşıyan albüm bir günde 200 bin, toplamda 750 bin kopya satar.


İkinci albümünü İskender Paydaş'sız yapar. 2001 yılında ikili yeniden bir araya gelir ve yaptıkları birçok şarkı yine çok dinlenir ve satılır. AB'ye hitaben "Kokoreç" dillere dolanır, terk eden sevgililer için ise yazdığı şarkı "Unutulmaz" isimli şarkıdır.


2004'te en "Depresif" albümünü yapar: "Kalbimde Parmak İzin Var" gibi şarkılar vardır. Bunların yanı sıra "Aşkımsın" gibi hareketli şarkılar da vardır.


2006'da Mirkelam, "Mutlu Olmak İstiyorum" isimli albüm ile müziğe geri döner. 2008 yılında Kargo ile bir araya gelen sanatçı 2010 yılında "R.R.D.P (Rakın Rol Disko Parti)" albümünü yayımladı. 2011 yılında Kargo ile yollarını ayırdı.


2003 yılında eşi Arzu ile on yıl süren evliliğine nokta koymuştur. 2013'ten bu yana YA-SA Holding'in sahibi Yalçın Sabancı'nın kızı Aysen Sabancı ile beraberdir.


Albümleri :


Mirkelam (1995)

Joker (1998)

Unutulmaz (2001)

Kalbimde Parmak İzin Var (2004)

Mutlu Olmak İstiyorum (2006)

RRDP (Rakın Rol Disko Parti) - Grup Kargo ile (2010)

Denizin Arka Yüzü (2013)




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page