top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Mr. Mister - Broken Wings

Güncelleme tarihi: 13 Mar 2023



Mr. Mister, 1982 ve 1990 yılları arasında var olan bir Amerikan pop rock grubuydu. En büyük başarısını 1985 sonbaharında çıkan ve iki hit parça Broken Wings ve Kyrie'nin yer aldığı Welcome to the Real World albümüyle sağladı.


Richard Page başlangıçta bir stüdyo müzisyeni olarak çalıştı Quincy Jones, Michael Jackson, Donna Summer, Kenny Loggins, Al Jarreau ve diğerleri için besteler yaptı.


1970'lerin sonunda, aynı zamanda son derece aktif bir stüdyo müzisyeni olan arkadaşı Steve George ile birlikte "Pages" grubunu kurdu. "Pages" adlı ilk albümleri 1978'de yayınlandı. Bir yıl sonra, "I Do Believe in You" teklisiyle "Future Street" albümü yayınlandı.


Ayrıca Future Street'te yer alan Who's Right, Who's Wrong, Kenny Loggins'in 1979 tarihli platin albümü Keep the Fire'da yer aldı. 1981'de Pages, üçüncü ve son albümlerini, tıpkı ilki gibi, aynı isimle yayınladı.


Pages ismi değiştirildi ve Mr. Mister oldu. "Hunters of the Night" isimli teklileri Billboard tekli listesinde 57 numaraya kadar yükseldi.


Grubun atılımı, 1985 sonbaharında Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numara olan içinde "Broken Wings" ve "Kyrie" şarkılarının olduğu "Welcome to the Real World" albümüyle geldi. Üçüncü single "Is It Love" oldu.lbüm ABD listelerinde bir numaraya yükseldi ve platin plak ödülü aldı.


1987 yazının sonlarında çıkan üçüncü albüm "Go On...", önceki başarıların üzerine inşa edilemedi. 1988'de grup içinde farklılıklar baş gösterdi ve ardından Steve Farris gruptan ayrıldı.


1989'da tamamlanan dördüncü albüm "Pull", plak şirketi grubu bırakınca piyasaya çıkmadı ve grup da ertesi yıl dağıldı.


Bu albüm, 21 yıl sonra, 2010' da Richard Page tarafından kurulan Little Dume Recordings şirketi ile piyasaya sürüldü.


Grup dağıldıktan sonra, Richard Page yazmaya ve birçok sanatçı için arka vokal yapmaya geri döndü ve 1996'da solo olarak "Shelter Me" albümünü çıkardı.


1994' de grup, baş vokalde Page ve klavyede Patrick Leonard'ın yer aldığı "3rd Matinee" albümünün çıkışına tanık oldu. 2003 yılında, Japonya'da yayınlanan "Sincerely" albümünde, şarkıcı olarak yine Richard Page yer aldı.


Steve Farris ise Whitesnake ile turneye çıktı ve Tori Amos ile kayıt yaptı. Steve George ise 1997 yılına kadar Kenny Loggins'in müzik direktörlüğünü yaptı ve Jewel ile turneye çıktı; John Lang' da Djinn grubunu kurdu.


Mr. Mister, 1980'lerin pop rock'ının tipik sesini temsil ediyor olarak görülebilir. En iyi bilinen ve en başarılı iki şarkısı Broken Wings ve Kyrie'dir.




3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page