top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Paul Young - Every Time You Go Away



Paul Antony Young (17 Ocak 1956) bir İngiliz müzisyen, şarkıcı ve söz yazarıdır. Eskiden kısa ömürlü gruplar olan Kat Kool & the Kool Cats, Streetband ve Q-Tips'in solistiydi, 1980'lerde solo başarısıyla bir gençlik idolü oldu. "Love of the Common People", "Wherever I Lay My Hat", "Come Back and Stay", "Every Time You Go Away" and "Everything Must Change"gibi teklilerle Birleşik Krallık'ta ilk ona girdi. ABD'de "Every Time You Go Away", 1985'te Billboard Hot 100'de bir numaraya ulaştı. Şarkı 1980 yapımı Hall & Oates albümü olan "Voices" den bir şarkının yeniden düzenlemesiydi.


Q-Tips 1982'de dağıldı ve Young, o tarihten itibaren solo kariyerine başladı. İlk iş olarak çığır açan ilk albümü "No Parlez" için şarkılar yazmaya ve kaydetmeye başladı ve albüm 1983'de yayınlandı. Albüm bir çok ülkede platin plak ödülü aldı. ikinci albümü 1985 yılında "The Secret of Association" adıyla yayınlandı. 1985-1987 yılları arasında dünyanın çeşitli yerlerinde "Everything Must Change", "I'm Gonna Tear Your Playhouse Down", "Come Back and Stay" ve "Everytime You Away" gibi hitlerini sergiledi.


1990'da The Chi-Lites'ın "Oh Girl" şarkısının cover'ını yaptı ve yeniden listelere döndü. Yine aynı yıl "Other Voices" albümünü yaptı. Bunu 1993'de "The Crossing" adlı albüm takip etti. 1994'de ise "Reflections" albümü büyük beğeni kazandı. 1996'da Young yine solo performanslar sergiliyor ve ertesi yıl East West Records'tan çıkacak olan bir sonraki albümü "Paul Young" için hazırlanıyordu. Bu albümden sonra müzik kariyeri oldukça zayıflamaya başladı ama medyada hala yer buluyordu.


2010 yılında Young, elektronik dans müziği gösterisi Chicane ile yaptığı düet olan "Come Back" adlı yeni bir parça kaydetti ve yayınladı. Single, Young'ın 1983'teki hiti "Come Back and Stay"in bir örneğiydi.


Young, 2016'da "Good Thing" adlı eski ruh şarkılarından oluşan bir albüm çıkardı ve uzun bir turlar ve festival görünümleri dönemine başladı. Halen grubu Los Pacaminos ile dünyayı dolaşıyor.


Eşi Stacey Levi ile 1987'de Los Angeles'ta yaşarken evlendiler. Üç çocukları oldu. 2006 yılında ayrılıp 2009'da tekrar barıştılar. 2018 yılında eşi beyin kanserinden öldü. Paul hala londra'da yaşıyor.




5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page