top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Serpil Örümcer - Düğün



Serpil Örümcer (DT. 8 Aralık 1952), Türk oyuncu ve şarkıcıdır.


1967 yılında Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği güzellik yarışmasında 14 yaşında güzellik kraliçesi seçildi. Ardından bir yıl mankenlik yaptı.


İzmir Fuarı'nda 1969'da en büyük parayı alan sanatçıdır.


Örümcer, 1972 yılında, bir dönemin ünlü pop sanatçısı Berkant "Akgürgen" (Bay Samanyolu) ile evlenmiştir. Beşiktaş’ta bir çay bahçesinde başlayan aşkları nikâh masasında sonlanmıştır. Bu arada, Berkant'ın çalıştığı gece kulübünde sahne almaya başlayan Örümcer, zaman içerisinde şöhret olmuştur. Berkant'la dillere destan aşk yaşadılar. Aşkları o kadar dillere destan olmuştu ki Sezen Cumhur Önal, çift için "Düğün Şarkısı" adıyla bir şarkı aranje etti. Çift, dönemin İstanbul Belediye Başkanı Fahri Atabey’in kıydığı nikáhlarının hemen ardından Hollanda Havayolları’yla Amsterdam’a uçtu. Serpil Örümcer’le Berkant’ın uçaktan inerken hostesle çektirdiği fotoğraf, yıllarca havayolunun reklamlarında kullanıldı. Ancak büyük aşk sadece 1 yıl sürdü. Kızı Fulya'ya hamileyken eşini terk etti. Berkant'tan çok alkol kullandığı gerekçesiyle ayrılmıştır. Serpil Örümcer daha sonra müziğe başlamış ve 5 albüm ve 7 tane 45'lik çıkartmıştır. O senelerde "Bayan Bacak" lakabı ile tanınmaktadır.


1989 yılında Kayserili emniyet amiri Cengiz Kartal’la evlendi. 1990 yılında eşi öldü. Örümcer,son evliliğini 1994 yılında 4 eşi ve 11 çocuğu olduğunu bilmediği Batmanlı iş insanı Hasan Ölük'le yapmıştır.


1990'larda cilt kanserine yakalanan ve büyük maddi sıkıntılar içinde olan Örümcer, yaşam mücadelesi vermektedir. Yaşamına İstanbul'da devam eden Örümcer, lüks hayatını geride bırakıp İstanbul avcılar'da bir pazar tezgahında satış yaparak veya çöplerden kağıt - plastik toplayarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri tarafından da aileye düzenli olarak gıda yardımı yapılıyor. 2010 yılında kötü durumda olan evi Dekodizayn programı tarafından yenilenmiş ve iyi hale getirilmiştir.


Oynadığı filmler


Ali Babanın Çiftliği (1978)

Dalgacı Mahmut (1976)

Adım Kan Soyadım Silah (1970)

Çingene Aşkı Paprika (1969)

Benim De Kalbim Var (1968)


45'likler


Düğün Şarkısı & Çok Yalnızım (Berkant'la birlikte)(1972)

Şaşkın Aşık & Su Sızmazdı Aramızdan

Bir Gün Hayat Biter & İster Al İster Alma (1969)

Sözünde Durmadın & Sen Hepsinden Güzelsin

Yaramaz Kız & Koş Aşkım Koş (1969)

Aşka Hasret & Ayrılık Acısı

Ey Sevda Ey Sevda & Nerde


Uzunçalarlar


Mastika Mastika (1981)

Kerize Bak Kerize (1983)

Aşka Hasret (1984)

Yeşil Yeşil (1985)

Gül Gibi Koklarım Seni (1987)

Aşığım Bir Şoföre (1987)




9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page