top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Alan Parsons Project - Eye In The Sky

Güncelleme tarihi: 11 Mar 2022



Alan Parsons, 1948 yılında Londra'da doğdu. Müzik yaşamına 1967 yılında başladı. Bir süre Pink Floyd grubunda ses mühendisi olarak çalıştıktan sonra Eric Woolfson ile birlikte 1975 yılında The Alan Parsons Project grubunu kurdu. Çekirdek üyeleri Alan Parsons ve Eric Woolfson'dan oluşan bir iskoç rock grubuydu. Eric Woolfson ise söz yazarı ve aynı zamanda besteci, piyanist ve şarkıcıydı.


15 yıllık kariyerinde "I Robot" ve "Eye in the Sky" dahil olmak üzere on bir stüdyo albümü yayınladı. En dikkate değer şarkılarından bazıları "The Raven", "I Wouldn't Want to Be Like You", "Games People Play", "Time", "Snake Eyes", "Sirius"/"Eye in the Sky", "Old and Wise", ve "Don't Answer Me" dir.


1987'deki "Gaudi", Alan Parsons Project'in son albümleri oldu.


Sonrasında Parsons kendi solo kariyerine devam ederken, Woolfson Project'in müziğinden etkilenen müzikal oyunlar üretmeye devam etti. Freudiana, Gaudi ve Gambler Project'in şarkılarından üretilmiş üç müzikal olarak tarihe geçti.


1993 yılından bu yana, Alan Parsons, 'Alan Parsons Projesct' den farklı olarak 'Alan Parsons Live Project' olarak canlı performans sergilemeye devam ediyor. Mevcut kadro, solist P.J. Olsson, gitarist Jeffrey Kollman, davulcu Danny Thompson, klavyeci Tom Brooks, bas gitarist Guy Erez, vokalist ve saksafoncu Todd Cooper, gitarist ve vokalist Dan Tracey'den oluşuyor.


Woolfson, 2009'da öldü.




2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page