top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

David Cassidy - Rock Me Baby

Güncelleme tarihi: 5 Oca 2022



David Cassidy - Rock Me Baby


David Bruce Cassidy (DT. 12 Nisan 1950; New York- ÖT. 21 Kasım 2017) Amerikalı şarkıcı, aktör, söz yazarı ve müzisyendir.


1972 yılında çıkarttığı "Cherish" ve " Rock Me Baby" adlı iki albümle sanat kariyerine başladı. "Rock Me Baby" isimli şarkısı ile dünya çapında tanındı. Bu tarihten sonra Cassidy artık tüm kızların gözdesi ve sevgilisiydi. 1974 yılında Londra White City Stadyumu'ndaki bir konserde sahnenin önünde yaklaşık 800 kişinin yaralandığı bir izdiham yaşandı. Otuz kişi hastaneye kaldırıldı ve 14 yaşındaki "Bernadette Whelan" adındaki kız dört gün sonra Londra'daki Hammersmith Hastanesi'nde bilinci yerine gelmeden öldü. Bu olaydan sonra Cassidy dizi oyunculuğunu ve konserleri bırakma kararı aldı. Artık sadece beste ve kayıt yapacaktı.


18 Kasım 2017'de, Cassidy'nin karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Koma halinde tedavi gördüğü bildirildi. İki gün sonra komadan çıktı, ancak karaciğer nakli bekleyen şarkıcı ve oyuncu David Cassidy o sırada gelişen komplikayonlar sonucu 21 Kasım 2017'de tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında öldü.



4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page