top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Pink Floyd - Another Brick In The Wall

Güncelleme tarihi: 5 Oca 2022



Pink Floyd, 1965'te Londra'da kurulan İngiliz progresif/psikedelik rock müzik grubu. Felsefî şarkı sözleri, yenilikçi albüm kapakları, etkileyici-girift sahne şovları ile dünya çapında başarıya ulaşmışlardır.


Gitar ve vokalde Syd Barrett, davulda Nick Mason, basta ve vokalde Roger Waters, klavye ve vokalde Richard Wright adlı üniversite öğrencileri tarafından kuruldu. Zihinsel rahatsızlık geçiren Barrett, durumunun kötüleşmesi ile Nisan 1968'de gruptan ayrıldı. Gitarist ve vokalist David Gilmour Aralık 1967'de gruba katıldı. The Dark Side of the Moon ve The Wall tüm zamanların en çok satan albümlerinden oldu!


Müzikal anlamda yaşanan tartışmaların ardından Wright, Pink Floyd'u 1979'da terk etti. Bunu 1985'te Waters'ın gruptan ayrılması takip etti. Gilmour ve Mason, Pink Floyd olarak müzik hayatlarına devam ettiler, Wright ise önce stüdyo müzisyeni olarak sonra da grup elemanı olarak onlara tekrar katıldı. Üçlü, A Momentary Lapse of Reason (1987) ve The Division Bell (1994) olmak üzere iki albüm daha yayımladı, 1994 yılı boyunca konserlere çıktı. Neredeyse 20 yıllık küslüğün ardından Gilmour, Wright ve Mason, bir hayır konseri olan "Live 8" için 2005'te Londra'da Waters ile tekrar bir araya geldi ve Pink Floyd olarak konser verdi. Gilmour ve Waters daha sonra grubu tekrar diriltme gibi bir planlarının olmadığını açıkladı.


Barrett 2006 yılında, Wright ise 2008 yılında hayatını kaybetti. Son Pink Floyd albümü The Endless River (2014) Waters olmadan kaydedildi ve büyük ölçüde yayımlanmamış eski şarkılardan oluşturuldu.




13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page