top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Aphrodite's Child - Rain And Tears



Klavyeci Vangelis Papathanassiou "The Forminx" adlı bir Yunan grubuyle ülke içinde başarı kazanmıştı. Bas gitarist ve vokalist Demis Roussos da "The Idol" ve "We Five" adlı iki küçük grupla çalışmıştı. 1967'de bu iki sanatçı bateriye Lucas Sideras ve gitara Argyris Koulouris'i alarak bir grup oluşturdular. Zaman zaman "The Papathanassiou Set" adıyla müzik yapan grup, birçok ülke sanatçısına çalıyordu.


Yaptıkları demoları beğenen Philips şirketi grubu İngiltere'ye götürmeye karar verdi. Grubun ülkeden ayrılma esnasında Yunanistan'da devrim oldu. Birçok artist gibi Vangelis, Roussos ve Sideras da ilk fırsatta ülkeden ayrıldı ancak gitarist Koulouris ülkede kalıp askerlik görevini bitirmeye karar verdi.


Grup üyeleri İngiltere'ye girişte sorun yaşadılar ve bu yüzden Paris'te kalmaya karar verdiler. Burada Mercury şirketi ile anlaşıp "Aphrodite's Child" adını aldılar. Üçüncü albümleri "666" için 1970'de stüdyoya girdiler. Grubun bu yeni ses efektleriyle dolu, progresif rock tarzı diğer üyelerin hoşuna gitmiyordu çünkü onlar grubun pop yönünde ilerlemesini istiyorlardı. Stüdyoda birçok sorun yaşandı. Plak şirketi Infinity şarkısındaki orgazmik sesler gibi birçok yere sansür getirmeye çalışsa da Vangelis bunların hiçbirini kabul etmemişti. Bir seneden fazla süren kayıt aşaması bittiğinde, grup da dağılmıştı.


666 albümü 1971'de piyasaya çıkarak, 10 milyonun üstünde sattı ve bir klasik haline geldi.




3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page