top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

The Police - Every Breath You Take

Güncelleme tarihi: 21 Oca 2022



The Police Londra, İngiltere kökenli rock müzik grubu. Grup 1970'li yılların sonunda dünya çapında büyük bir üne ulaşarak New Wave ve Reggae müzik tarzlarında büyük başarı yakalamış ilk gruplardan biridir. Çıkardıkları 5 albümün hepsi dünya çapında büyük satış başarıları elde etmiştir. Grubun son albümü "Synchronicity" 1983 senesinde piyasaya sürüldü. Albüm grubun en başarılı albümü olarak, ABD'de 8 milyon sattı. Albümlerinin turnesinin ardından yaratıcı farklılıkları sebep göstererek ayrılsalar da 1986-da Amnesty Turnesi için tekrar bir araya gelerek Bryan Adams, U2, Peter Gabriel ve Lou Reed ile turneye çıktılar. 2007 senesinde tekrar bir araya gelip, dünya turnesine çıktılar. Grubun şarkılarının büyük kısmının sözü ve müziği grubun vokalisti ve bas gitaristi Sting'e aittir. Roxanne ile dünya çapında üne kavuşsalar da, en büyük hit şarkıları Every Breath You Take isimli parçadır.


Grup üyeleri ;


Sting (Gordon Sumner): bas gitar ve vokal. Başarılı bir solo kariyere sahip olup, 16 kez Grammy ödülüyle onurlandırılmıştır.


Stewart Copeland: bateri. Rolling Stones dergisinde gelmiş geçmiş en iyi 5 bateristden biri seçildi.


Andy Summers: gitar. Guitar Player dergisi tarafından en iyi pop gitaristi seçilmiştir. Allmusic tarafından da "gitar efsanesi" olarak adlandırılmıştır.





50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page