top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Bryan Adams - Everything I Do




Bryan Guy Adams (Kasım 1959), Kanadalı Rock şarkıcısı, multi-enstrümantalist, şarkı sözü yazarı ve fotoğrafçıdır.


Adams, Billboard tarafından müzik tarihindeki en başarılı 38'inci sanatçı seçildi.


Bugüne kadar aralarında 20 Juno Ödülü (56 adaylık), Grammy, MTV, ASCAP, Amerikan Müzik, Ivor Novello gibi sayısız ödül kazanmıştır.


Sert, güçlü ve derin bir sese sahip olması, yazdığı karışık ve aynı şekilde edebî ve şiirsel olan, romantik bazense politik olan şarkı sözleri, heavy metal, country ve blues'dan etkilenilmiştir.


Sanatçı, müziğe "Cuts Like a Knife", "Reckless" ve "Waking Up the Neighbours" gibi önemli albümler ve başta "Summer of '69", "Everything I Do", "Run to You", "Heaven", "Please Forgive Me", "Have You Ever Really Loved a Woman?", "All for Love", "I Finally Found Someone" ve "When You're Gone" gibi birçok önemli şarkılar ile katkıda bulunmuştur. Bunlardan "Everything I Do" hâlen İngiltere müzik listelerinde en çok bir numarada kalmış (16 hafta) şarkıdır.


Adams'ın videoları da orijinallikleriyle dikkat çekmektedir. "Run to You" klibi ona MTV Video Ödülleri'nde rekor sayıda adaylık getirmişti. "Do I Have To Say The Words?" adlı parçasının klibini Türkiye'de çekmiştir. Sanatçının İstanbul'da bir taksiye binmesiyle başlayan klip, İnönü Stadı konserinin görüntüleri eşliğinde devam etmekteydi. İstanbul'un tarihî dokusunu yansıtan klipte Türk seyircisinin coşkusu da ekrana yansımaktaydı.


Adams, 2 Temmuz 2009'da Kanada postalarının posta pulu olarak resmini bastığı dört müzisyenden biri oldu.


En son Florida'da müzik ödüllerinde "Yaşayan Efsane" ödülü kazanmıştır.





İstanbul'da çekilen klibi :

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

תגובות


bottom of page