top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Harry Nillson - Without You



Harry Edward Nilsson III ya da bilinen adıyla Nilsson (15 Haziran 1941 - 15 Ocak 1994), Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı. 1970'lerin başında ticari başarısının zirvesindeydi.


Babası Harry Edward Nilsson Jr., Harry üç yaşındayken aileyi terk etti. Nilsson'un "1941" şarkısının açılışında buna otobiyografik bir gönderme bulunur. Aynı zamanda Nilsson'un bir diğer şarkısı "Daddy's Song"'da da Nilsson'un çocukluğundaki bu döneme göndermeler vardır.


Nilsson, Üç buçuk oktav aralığına sahip bir "tenor" dur.


"Everybody's Talkin'"1969'da Midnight Cowboy filminde belirgin bir şekilde yer aldı.


Nilsson'ın albümü "Harry" (1969), listelere giren ilk albümü oldu


1971'de İlk remix albümünü "Aerial Pandemonium Ballet" yarattı. Yine 1971'de ticari açıdan en başarılı albümü "Nilsson Schmilsson" oldu. Uluslararası ilk 10 single'a giren parçaları "Without You" ve "Coconut" oldu. "Everybody's Talkin'"


John Lennon ve Ringo Starr ile yakın dostluklar kurdu. 1974' deNilsson, Lennon ve Starr, "Pussy Cats" isimli ortak bir albüm çıkardılar.


1977'de Nilsson en sevdiği albüm olarak kabul ettiği "Knnillssonn" albümünü kaydetti.


Nilsson, John Lennon'un 8 Aralık 1980'deki ölümünden derinden etkilenmişti. Bu olaydan sonra Silahlı Şiddeti Durdurma Koalisyonu'na katıldı.


1994'te Nilsson, son albümü "Losst and Founnd" u kaydederken kalp krizinden öldü.


Nilsson'ın şarkılarının ustalığı ve yansıttığı meydan okuyan tavır, sonraki nesil indie rock müzisyenleri için mihenk taşları olmaya devam ediyor.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


bottom of page