top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Bonnie Tyler - Total Eclipse Of The Heart

Güncelleme tarihi: 12 Ağu 2022




Profesyonel olarak Bonnie Tyler olarak bilinen Gaynor Sullivan 8 Haziran 1951 doğumlu, kendine özgü boğuk sesiyle tanınan Galli bir şarkıcıdır.


"My! My! Honeycomb" ilk single'ı olarak Nisan 1976'da yayımlandı. Tyler'ın 1977'de yayınlanan bir sonraki single'ı "More Than a Lover" bazı eleştirmenler tarafından beğenildi. Tyler'ın ilk albümü (1977) The World Starts Tonight, 2 numaraya yükseldiği İsveç dışında Avrupa'da başarısız oldu. "It's a Heartache", Tyler'ın 1978'de yeniden parlamasına neden oldu. Aynı yıl yayınlanan ikinci stüdyo albümü "Natural Force" altın plak ödülünü aldı. Tyler'ın üçüncü stüdyo albümü Diamond Cut, 1979'da piyasaya sürüldü.


Tyler, İngiltere listelerinde bir numara olan Faster Than the Speed ​​of Night albümünden çıkan ilk single olan "Total Eclipse of the Heart"ı yazdı ve 1983'de piyasaya sürüldü. Beşinci stüdyo albümü Faster Than the Speed ​​of Night yine 1983'de çıktı. 1986'da Tyler altıncı stüdyo albümü Secret Dreams ve Forbidden Fire'ı çıkardı. Listelerde büyük başarı elde etti. Yedinci albümü "Hide Your Heart" 1988'de çıktı. Albümde Michael Bolton, Albert Hammond ve Diane Warren ile ortak çalışmalar yer aldı.


Sekizinci stüdyo albümü "Bitterblue" 1991'de piyasaya çıktı. Albüm sadece Avrupa'da başarılı oldu. Tyler'ın müteakip albümleri Angel Heart (1992) ve Silhouette in Red (1993), yine Avrupa'da da başarılı oldu. Tyler, 1993 yılında Goldene Europa Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Şarkıcı ve 1994 yılında ECHO Ödülleri'nde En İyi Pop/Rock Şarkıcısı seçildi. 1995'te Tyler, EastWest Records'a geçti ve Free Spirit'i çıkardı. Tyler'ın on ikinci stüdyo albümü "All in One Voice" 1998'de piyasaya çıktı.


2001'de Tyler, on yedi parça içeren bir derleme albüm olan Greatest Hits'i çıkardı. "Heart Strings" 2003'te piyasaya çıktı . Albüm Avrupa'da listelere girdi. Tyler'ın on dördüncü stüdyo albümü Simply Believe, 2004'te piyasaya çıktı. Tyler 2013 albümü "Rocks and Honey" ile country müziğe dönüş yaptı. On altıncı albümü "Rocks and Honey" 2013'te Birleşik Krallık'ta piyasaya çıktı. Şubat 2019'da Tyler, on yedinci stüdyo albümü "Between the Earth and the Stars"ın çıkış single'ı olarak “Hold On”u yayınladı.


Mart 2020'de Tyler, The Best Is Yet to Come başlıklı on sekizinci stüdyo albümünün tamamlandığını duyurdu. COVID-19 salgını nedeniyle çıkış tarihi Şubat 2021'e ertelendi.


Tyler'ın genç yaştaki en büyük iki etkisi Janis Joplin ve Tina Turner'dı. Tyler'ın müziği country, rock, pop, blues ve Celtic unsurlarını içeriyordu. Sesi Rod Stewart ve Kim Carnes'a benzetilmiş, hatta zaman zaman "Kadın Rod Stewart" diye anılmıştır.Prtekiz, Algarve'deki Albufeira bölgesinde eşi ile beraber yaşamaktadır.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page