top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Black - Wonderful Life

Güncelleme tarihi: 12 Ağu 2022



Colin Vearncombe (DT. 26 Mayıs 1962 - ÖT. 26 Ocak 2016), Black sahne ismiyle, 1980'lerin pop yıldızları arasında sayılan İngiliz şarkıcı.


Şarkıcı "Black" sahne adıyla bilinen Colin Vearncombe aslen İrlanda kökenli bir ailenin oğlu olarak 26 Mayıs 1962'de Liverpoll, İngiltere'de doğmuştur. Sanatçı seslendirdiği "Wonderful Life", "Everything's Coming Up Roses" gibi parçalarıyla Türkiye radyolarında bir dönem boy göstermiştir.


Black'in ilk sürümü 1981'de Birkenhead'den Rox Records'taki "Human Features" single'ıydı. Single'ı 1982'de başka bir şarkı "More than the Sun" izledi.


Vearncombe'un İngiltere dışında dikkat çekmesini sağlayan "Hey Presto" idi: şarkının videosu Music Box uydu kanalında yayınlandı ve single Avustralya'da da yayınlandı.


1985 yılında, Vearncombe minör anahtar şarkı "Wonderful Life" yazdı. Ugly Man Records tarafından bağımsız olarak piyasaya sürüldü Vearncombe dedi ki: "1985'in sonunda birkaç araba kazası geçirdim, annemin ciddi bir hastalığı vardı, bir plak şirketi tarafından bırakılmıştım, ilk evliliğim battı ve evsizdim. Sonra oturdum ve 'Wonderful Life' adlı bu şarkıyı yazdım. Hayatla alay ediyordum."


1987'de aynı isimle "Wonderful Life" albümü piyasaya sürüldü ve bu albüm de başarılı oldu.


Daha sonra Black, 1988'de "Comedy" ve 1991'de "Black" albümlerini yayınladı ve dünya çapında iki milyondan fazla plak sattı. 1993'de Vearncombe bağımsız plak şirketi Nero Schwarz'ı kurdu ve "Are we having fun yet" isimli bir albüm daha çıkardı.


Uzun bir aradan sonra, Vearncombe 1999'da kendi adı altında bir dizi albüm yayınlamak için geri döndü. Vearncombe, Kasım 2005'te "Between Two Churches albümünü" çıkarmak için 'Black' ismine geri döndü. Bu albümde, hit parçası "Wonderful Life"ın başarısıyla alay eden bir şarkıya yer verdi. "Are you having a wonderful life?"


2009'da iki albüm çıkardı: The Given, 4 Temmuz'da Vearncombe'un adıyla ücretsiz olarak indirildi; "Water on Stone" ise dört yıl aradan sonra ilk Black stüdyo albümü olarak 17 Kasım'da piyasaya çıktı. Eylül 2011'de "Any Color You Like" albümü Black'in web sitesi aracılığıyla yayınlandı. 2015'te piyasaya sürülen Blind Faith adlı albümü onun son albümü oldu.


10 Ocak 2016'da Vearncombe, İrlanda'daki Cork Havaalanı yakınlarında bir trafik kazası geçirdi ve ciddi kafa darbeleri sonucu tıbbi olarak tetiklenen bir komaya girdi. 26 Ocak 2016'da 53 yaşında Cork Üniversite Hastanesi yoğun bakım ünitesinde aldığı kafa darbelerinden dolayı öldü. Cenazesi 4 Şubat 2016'da yakıldı.




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page