top of page
  • Yazarın fotoğrafıReha Ersavcı

Styx - Boat on the River

Güncelleme tarihi: 21 Oca 2023



Styx, özellikle 1970'ler ve 1980'lerde dünya çapında üne kavuşan Chicago'dan bir rock grubudur. Styx, Adult Orientated Rock'ın en bilinen temsilcilerinden biridir.


Grup, 1960'ların sonunda The Tradewinds adıyla kuruldu. Daha sonra uzun süredir üye olan Dennis DeYoung (vokaller, klavyeler), Chuck ve John Panozzo kardeşler ve James Young, John Curulewski ile Styx adı altında Wooden Nickel Records ile bir plak anlaşması yaptılar.


Styx (1972), Styx II (1973), The Serpent Is Rising (1973) ve Man of Miracles (1974) albümleri bu etiket altında yayınlandı. Kısa sürede "Lady" ile ulusal radyo çalma listelerinde yerlerini aldılar. 1975'te şarkı ilk 10'a girdi Styx II albümü altın plak kazandı.


Equinox (1975) albümü iyi satışlar elde etti ve teklileri "Lorelei" ılımlı bir başarılı oldu. Tommy Shaw gruba yeni şarkıcı ve gitarist olarak katıldı. Shaw'ın ilk albümü Crystal Ball (1976) orta dercede başarı elde ederken, takip albümü The Grand Illusion (1977) Styx'in en büyük atılımı oldu. Platin plak ödülü aldı.


1978'de Styx, sekizinci albümleri Pieces of Eight'ı çıkardı. Bir sonraki albüm Cornstone (1979) yine platin ödülü aldı. Bu albümden iki single "Babe" ve "Boat on the River" bir numara oldu. Styx'in onuncu albümü 1981'de "Paradise Theatre" adıyla yayınlandı.


Altı aylık çalışmanın ardından 1983'te "Kilroy Was Here" albümü yayınlandı ve bu grubun ölümünün habercisi oldu. Mr. Roboto şarkısı, yılın en büyük disko hitlerinden biri olmasına rağmen, albüm ticari olarak öncekilerden daha az başarılıydı.


Azalan başarı nedeniyle grup 1984'te dağıldı ve çoğu üye solo kariyerlere başladı. Tommy Shaw, Damn Yankees'e katıldı.


1990'da grup, Edge of the Century adlı yeni bir albüm için yeniden bir araya geldi.


Yeni Styx kadrosu birkaç canlı albüm yayınladı ve Şubat 2003'te "Cyclorama" adlı stüdyo albümünü çıkardı ve başarılı oldu.


2005 yılında Styx, Billboard Top 50 Albüm Listesi'ne giren "Big Bang Theory" adlı cover şarkılardan oluşan bir albüm çıkardı. Ancak albümün listelerde kısa bir ömrü oldu ve pek iyi çıkış yapmadı.


2017'de Styx, "The Mission" adlı bir stüdyo albümü duyurdu ve aynı anda "Gone Gone Gone" single'ını yayınladı.


2021'de Styx, sosyal medya aracılığıyla The Same Stardust adlı iki yeni parça ve bazı canlı kayıtlar içeren bir EP yayınlayacaklarını duyurdu. EP, plak olarak Haziran 2021'de, "Crash of the Crown" adıyla yayınlandı.




6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page